Om mig

Frank W. Mortensen


Jag är en universitetsutbildad seniorkonsult, lösningsarkitekt och tidigare instruktör inom IT Operations och Network Management, med mer än 25 års erfarenhet av Hewlett-Packard/HPE Software och numera OpenText (f.d. Micro Focus) övervakningslösningar. Jag har bra kompetens på OpsBridge Manager (OBM) och en lång rad tillhörande integrationer. Jag har även många års erfarenhet med Network Node Manager i (NNMi) och en del kunskap om UCMDB och SiteScope.


Implementationerna baseras i vanliga fall på ramverket IT4IT och lösningarna konfigureras för att stödja relevanta ITIL-processer. Jag har erfarenhet både med att arbeta i agila teams och i teams som följer ett lite mer "traditionellt" arbetssätt.


Jag har bra analytisk och kommunikativ förmåga, är pedagogisk och jag har intryck av att andra ser på mig som en social och trevlig person. Jag har arbetat som konsult åt många stora kunder i Sverige och Norge sedan år 2000.


Jag har bott i och drivit egen konsultverksamhet från Uppsala sedan 2004. Innan det bodde jag i Oslo. På fritiden spelar jag gärna golf, men jag forsöker även att vara helårs fysisk aktiv med springning och längdskidor i tillägg till olika fysiska fritidsaktiviteter med min fru och två barn.


Kolla även min LinkedIn Profil för mer detaljer.